Herstructurering binnen ons bedrijf

Herstructurering binnen ons bedrijf

In ons bedrijf gaat er een herstructurering plaats vinden. Zelf vind ik dit best spannend, ik hou niet echt van veranderingen. Er is vorige week aangekondigd dat er een herstructurering plaats gaat vinden, volgens mij beginnen we volgende week. Er komt iemand langs van een coaching bedrijf die ons gaat helpen met de herstructurering. Er is misschien sprake van verlies van banen, maar ik hoop dat ik met mijn functie onmisbaar ben. Ze hebben gezegd dat functies veranderd kunnen worden en er takken samen gevoegd gaan worden, zo’n herstructurering is dus erg bondig. Een collega van mij gaat waarschijnlijk echt weg, dit was al een tijdje een gerucht, ze heeft ten eerste best een rare functie, daarmee bedoel ik dat ze niet zo heel veel uitvoert. Ten tweede is ze ook iemand die eigenlijk meer praat over collega’s dan dat ze daadwerkelijk iets doet. Ik ben nu al een tijdje aan het opperen om iets met personeelszaken te doen, maar de baas vond dit te lastig omdat we allemaal al in vaste patronen zitten, moeilijk om dat te veranderen. Misschien is dit dan ook de grootste reden voor de herstructurering, dat de coach ook even goed het personeel gaat aanpakken. Want ik denk dat daar al grote stappen gezet gaan worden. De herstructurering duurt ongeveer een maand zeiden ze, als het wat moeizamer gaat misschien twee maanden. Ik ben ontzettend benieuwd, en mijn collega’s ook. We praten sindsdien nergens anders meer over.