Verandering binnen het onderwijs met het Verbeterbord, wat zijn de voordelen?

Ben je leraar, directeur, onderwijsassistent of wellicht leidinggevende op een school? Ben je al bekend met leidinggeven aan verandering onderwijs en heb je al eens gehoord van de methode van het Verbeterbord? Weet je al gedeeltelijk hoe deze methode werkt, maar heb je er nog steeds niet voor gekozen omdat je niet goed weet wat wat je er uiteindelijk aan zult hebben? Wij zullen hieronder de voordelen opsommen van deze nieuwe opkomende methode in het onderwijs:

Niks meer laten liggen tot een andere keer, wat de stapels aan werk alleen maar hoger zal maken. Niets meer overlaten aan 1 persoon, maar allen aan hetzelfde doel werken in een team. Geen onduidelijke visie meer hebben, maar weten waar je naartoe werkt door middel van duidelijke doelstellingen te creëren. Dat is de methode van het Verbeterbord. Niet alleen voor de docenten zelf, ook voor de leerlingen. Geen kansenongelijkheid in het onderwijs meer creëren. Ook iedere leerling doet mee en kan zich op zowel zelfstandig niveau, als ook in teamverband ontwikkelen.

Het gebruiken van en werken met het Verbeterbord geeft je elke dag een korte check. Hoe sta je ervoor, heb je de juiste keuze gemaakt, hoe voel je je vandaag? Leg hierbij niet alleen een ‘Ja, goed’ op tafel, maar een eerlijk en open antwoord. Hoe komt het en waardoor? Wat zijn de successen, waar zou er meer focus op moeten komen? Wat wil een ieder bereiken binnen welke tijd en hoe kunnen we elkaar hierbij helpen? Hoe kunnen we helpen bij de actie naar de gewenste verandering? Collega’s en leerlingen kunnen elkaar op deze manier helpen door zich naar elkaar open te stellen, waardoor er een gelijk gevoelsniveau ontstaat,  maar kunnen elkaar ook helpen samen het gewenste doel te bereiken of een positieve feedback of andere kijk op de situatie te geven. Leerlingen zullen zich hierdoor gezien en gehoord voelen wat een enorme boost zal geven in de motivatie. Het gaat om samen zijn en samen handelen, waarin ieder een eigen schakel is. 

Probeer het vooral uit en zie hoe binnen de kortste keren de sfeer binnen de school positief zal veranderen!