Gedreven begonnen aan particuliere opleiding

Gedreven begonnen aan particuliere opleiding

Mijn zus doet een particuliere opleiding. De particuliere opleiding past echt goed bij haar en ik ben blij dat ze deze keuze heeft gemaakt. Het was namelijk nog al een struggle om op deze opleiding terecht te komen. Mijn ouders wilden niet voor de particuliere opleiding betalen, terwijl ik ook echt wist dat deze opleiding voor haar bestemd was. Ze moest dus een jaar later beginnen omdat ze eerst moest sparen. Ik vind dit wel tof van haar, ze doet het wel gewoon even. Mijn ouders zijn er voor de helft op terug gekomen en betalen nu wel mee, ze betalen hetzelfde als wat ze voor mijn studie betalen, dit is natuurlijk wel zo eerlijk. Sinds mijn zus op de particuliere opleiding zit gaat het veel beter met haar. Ze weet wat ze wil en kan hier nu ook echt voor gaan. Dit vind ik prachtig om te zien, want daardoor zit ze ook stukken lekkerder in haar vel. Vroeger was ze best wel onzeker, maar dit zie je nu nauwelijks meer. Ze vond het vooral erg lastig om contact met anderen mensen te leggen, dit vond ze echt verschrikkelijk. Ik heb haar hier wel wat mee geholpen. Ze had namelijk nooit echt heel veel vrienden en ik wel, dus heb ik haar een beetje bij mij vrienden betrokken. En dit werkte best goed. Nu vind ze het allemaal stukken makkelijker, dit is goed om te zien. Ik denk dat ze een van de beste in haar vakgebied gaat worden, daar geloof ik echt in, naast haar intelligentie is ze ook nog eens erg gedreven.