Geen seconde spijt van de keuze voor de hogere hotelschool

Geen seconde spijt van de keuze voor de hogere hotelschool

Al enkele studies heb ik gedaan voordat ik aan de opleiding begon waar ik nu mee bezig ben, de hogere hotelschool. Lange tijd was ik zoekende naar mijn richting en studeren ging me niet goed af. Ik betrok het erg op mezelf, dacht dat ik gewoon niet geschikt was voor het schoolsysteem, praatte mezelf aan dat ik gewoon een luie donder was. Waar ik achter ben gekomen is dat het gewoon lag aan het gegeven dat ik niet gegrepen werd door de lesstof, ik kon me er niks bij voorstellen, het niet concreet maken. Ik was ongemotiveerd omdat het me niet kon boeien, dat was de reden. Ik ben blij dat ik heb doorgezet en toch heb gezocht naar een opleiding die wel bij me paste, dat ik het niet heb opgegeven. Vriendinnen zeiden altijd al wel tegen me dat ze het zo leuk vonden op hun opleiding, dat het echt leefde voor hen. Daar was ik altijd jaloers op want ik voelde het zo zelf niet maar wilde het wel. Ik ging bij mezelf te rade wat ik nou écht leuk vond om te doen en kwam uit op de horeca. Mijn stiekeme droom is het altijd al geweest om een eigen hotelletje te beginnen, waar ik ook een eigen restaurant bij had. Dat romantische beeld is nooit uit mijn achterhoofd verdwenen. Ik had er echt affiniteit mee en bedacht me dat de hogere hotelschool echt zou aansluiten op wat ik concreet voor me zag in de toekomst. Ik ben blij dat ik de stap heb gemaakt om de hogere hotelschool te gaan doen, en heb er geen dag, uur, geen secónde spijt van gehad.

2693