EHBO cursus met betrekking tot kinderen

Kinderen tussen de 0 en 4 jaar lopen het grootste risico op een ongeval, ook in huis. Jaarlijks worden er veel kinderen van die leeftijd opgenomen op de eerste hulp afdeling van het ziekenhuis en het is uitermate handig dat je als ouder al kunt herkennen wat je kind mankeert of het zelf kunt helpen als er iets mee aan de hand is. Je leert tijdens een speciale EHBO cursus met betrekking tot kinderen, omgaan met de meest voorkomende ongelukken die kinderen meemaken, maar ook hoe je daarmee omgaat. Je kunt daarmee hun leven redden. Kinderen maken vaak van alles mee, maar jij bent na het volgen van EHBO aan kinderen in staat om medische verschijnselen te herkennen en te onderscheiden en zo je kind zo goed mogelijk te helpen. Je kunt hierbij denken aan het herkennen van bepaalde ziektes, maar ook dat je weet wat te doen als je kind bijvoorbeeld iets ingeslikt heeft wat niet de bedoeling was. Ook leer je hoe je wonden kunt ontsmetten en kunt verbinden. Zelfs het plakken van een pleister op de juiste manier komt aan de orde.

EHBO voor kinderen bij G4S
Een EHBO cursus waarin je leert hoe je kinderen kunt behandelen, kun je ook volgen bij G4S. De cursus duurt een dag en is een jaar geldig. Als je wilt, kun je een certificaat krijgen na afloop, maar er is geen afsluitend examen aan deze cursus verbonden. Als je het certificaat wilt verlengen kun je herhalingscursussen volgen waarbij je je kennis weer up-to-date kunt maken en alles leert over nieuwe ontwikkelingen binnen EHBO voor kinderen.

Kosten EHBO cursus
Bij G4S kost deze preventieve cursus 228,20 euro exclusief Btw en afhankelijk van de manier waarop je verzekerd ben en bij welke maatschappij, kun je de kosten hiervan (deels) declareren.