Een reorganisatie van de geest dankzij hypnose

De geest van de mens is een wonderlijk fenomeen. Ondanks alle vooruitgang binnen de verschillende wetenschappelijke disciplines, van neurowetenschap tot astronomie, weten we het mysterie van het bewustzijn nog steeds niet te duiden. We hebben een vaag idee welke hersengebieden betrokken zijn bij het ontstaan van bewustzijn, maar hoe iets onstoffelijks als een bewustzijn zich verhoudt tot fysieke materie als hersenen blijft een raadsel. Het wordt allemaal nog veel ingewikkelder wanneer je het onderscheid tussen onderbewustzijn en bewustzijn erbij betrekt. Een notie als zelf deceptie is, als je er even over nadenkt, compleet ongrijpbaar. Als je jezelf oprecht wilt misleiden, dan moet de geest de waarheid als het ware zo zien te verbloemen, dat jij oprecht meent dat de onwaarheid juist is. Het is dus veel meer dan iets waarvan je weet dat het niet waar is als waar gaan zien. In dat geval ben je immers heel goed op de hoogte van hoe het echt zit, maar doe je net alsof je dat niet weet. Dit is niets meer dan liegen. Maar met ware zelf deceptie heeft je geest het voor elkaar gekregen om jouw daadwerkelijk te laten geloven dat iets waar is, terwijl het niet waar is. Een jeugdtrauma die door een soort zelfbescherming diep in het onderbewuste is weggestopt zodat je er geen bewuste herinnering meer aan hebt, is vanuit wetenschappelijk perspectief bijna wonderlijk te noemen. Hoe kan iets dat zoveel impact heeft gehad compleet uit je bewuste geheugen verdwijnen? Toch kunnen we zulke herinneringen terughalen via hypnose bij Hypnose Praktijk. Als je een document kwijt bent, dan weet je immers dat het nog ergens moet zijn. Herinneringen die je kwijt bent, zijn nooit zomaar verdwenen. Dat ervaar je ook als iets je opeens weer te binnen schiet. Het duurde even en je moet misschien flink graven, maar het ‘ow ja!’ gevoel duidt erop dat het nog altijd ergens in je geest verscholen was. Met hypnose kun je de geest op verschillende manieren duiden, herinterpreteren en reorganiseren. De hersenen functioneren via een evolutionair principe van efficiëntie. De kortste route is dan vaak de beste. Tevens is energie preservatie ook erg belangrijk. Daarom doen we vaak dingen op de automatische piloot. Gewoontes slijten in de hersenen, want gewoontes verbruiken minder bewuste rekenkracht. Maar daardoor ontstaan ook problemen. We ontwikkelen gewoontes die we niet willen hebben. Door hypnose kun je die gewoontes ongedaan maken. Een verslaving is bijvoorbeeld een ongewenste gewoonte. Via hypnose kun je de gewoonte om naar drank of drugs te verlangen ongedaan maken of veranderen. Mocht je een probleem hebben dat maar niet weg lijkt te gaan, dan kun je terecht bij Hypnose Praktijk. 

Verken de diepste regionen van de geest via hypnose

Termen als ‘onderbewustzijn’ of ‘diepere lagen in het bewustzijn’ verraden uiteraard veel beeldspraak. Het is niet voor niets dat we het bewustzijn en onderbewustzijn vaak vergelijken met een ijsberg. Alleen het topje is bewust en de rest zit verborgen onder het wateroppervlak. Via hypnose is het dus mogelijk om eens onder dat water oppervlak te kijken. 

De problemen waarbij hypnotherapie kan helpen

In die onderste regionen van de geest vind je vaak de oorzaken van problemen. Zo kun je met hypnose problemen aanpakken als: 

  • Overgewicht
  • Depressie
  • Faalangst 
  • Impotentie

Kijk op de site van hypnose-praktijk.nl voor meer informatie.