Ontdek de juiste manier van praten via een gesprekstechnieken training

Een gesprek voeren is niet altijd even eenvoudig. Een beetje kletsen met de buurman kan al een hele opgave zijn als je niet de over de vaardigheden beschikt die je nodig hebt om over koetjes en kalfjes te praten. Als je iemand bent die alleen wat zegt als hij wat te melden hebt dat ook echt relevant is voor de degene die luistert, dan sta je in ontzettend veel situaties met de mond vol tanden. Veel gesprekken hebben namelijk alleen het doel om de stilte op te vullen. Wat er gezegd wordt is dan ook niet relevent. Het vermogen om gewoon je verhaal te doen zonder ook maar enigszins na te gaan of de toehoorder op jouw verhaal zit te wachten, is dan ook een belangrijk vermogen om de dagelijkse gesprekjes te voeren. Er zijn genoeg mensen die het heerlijk vinden om zichzelf te horen praten en die andere mensen ook eigenlijk alleen maar gebruiken om hun eigen verhaal te kunnen doen. Vragen die dan aan andere mensen worden gesteld, zijn alleen bedoeld om vervolgens zelf los te kunnen gaan. Deze mensen zijn erg vermoeiend en worden ook al snel buitenspel gezet in wat meer serieuze situaties. Je moet dan ook altijd een balans zien te vinden, want altijd maar je mond dicht houden zorgt er ook voor dat je buitenspel komt te staan. Dat kan overigens heel prettig zijn, maar als het er toe doet en je juist mee wilt doen, dan is dat niet handig. Een gesprekstechnieken training kan dan ook uitkomst bieden. Dankzij een gesprekstechnieken training van tijdwinst.com, kun je de vaardigheden leren die je nodig hebt in verschillende gesprekssituaties. Vervolgens kun je daarna die vaardigheden toepassen, zodat je het meeste uit de verschillende gespreksituaties kunt halen. Weten wat je moet zeggen is dan ook net zo belangrijk als weten wanneer je beter niets kunt zeggen. Ook draait het er niet alleen om wat je zegt, maar vooral ook hoe je het zegt. Je kunt immers van te voren altijd helemaal tot in de puntjes een gesprek voor bereiden door de inhoud te gaan leren. Maar net als bij presentaties gaat het er in gesprekken vooral ook om hoe je al die informatie overbrengt. De stijl gaat vaak over de inhoud. Het vertellen van een anekdote is een goed voorbeeld. Twee mensen kunnen immers een identieke anekdote of grap vertellen en bij de 1 hangt het publiek aan de lippen van de spreker en bij de ander valt men in slaap. Daarom is het volgen van een gesprekstechnieken training zo belangrijk.

Meld je aan voor een gesprekstechnieken training via de website

Via de site van gesprekstechnieken.nl, kun je je meteen aanmelden voor een gesprekstechnieken training. Op de site vind je een overzicht van alle cursussen die binnen een bepaald tijdsbestek van een paar maanden gegeven gaan worden. Je kunt dan een gesprekstechnieken training selecteren op een dag dat het jouw goed uitkomt. Het is een cursus die 1 dag duurt, dus je hoeft niet meerdere dagen in te plannen. 

Kijk op tijdwinst.com voor meer informatie

Op de site van gesprekstechnieken.nl vind je alle informatie die specifiek gericht is op de gesprekstechnieken training. Op de site van tijdwinst.com vind je ook informatie over de andere cursussen zoals: 

  • Time management
  • Feedback geven
  • Snellezen

Lees meer…