Een cursus leren duiken gevolgd

Heel lang had ik er over nagedacht om een keer een cursus leren duiken te volgen. Het leek mij zo fantastisch om dat een keer mee te maken. Maar nu wilden wij het eindelijk doen, omdat wij over een paar maanden op vakantie gaan. Een vakantie waar er hele mooi riffen zijn in de oceaan, die wij zeker weten wilden zien. Zelf hebben mijn man ik nog nooit gedoken en eigenlijk vind ik het ook wel een beetje eng om zo ver in de diepe oceaan te zijn. Maar met een opleiding zou ik wel van mijn angst af komen.

Goed begeleid door een coach

De cursus leren duiken heb ik gevolgd bij: Leerduikennu. Deze onderneming biedt verschillende cursussen aan voor zowel beginners als gevorderden. Mijn man en ik hebben de PADI beginnerscursus gevolgd. Tijdens deze opleiding hebben wij geleerd hoe wij onder water moeten ademen. Ook hebben wij de basisvaardigheden en de basiskennis geleerd. De lessen hebben wij uitgevoerd zowel in het zwembad als in het buitenwater. Wij hebben allebei het brevet gehaald. Nu mogen wij samen met een divemaster of een professionele hoger gebrevetteerde persoon onder water zwemmen tot maximaal twaalf meter. Mijn angst is nu weg en wij zijn er helemaal klaar voor om op vakantie te gaan.