Een assessment voor de politie hoeft niet moeilijk te zijn

Solliciteren voor een baan bij de politie is een hele uitdaging. Een belangrijk onderdeel hiervan is het assessment, dat bestaat uit verschillende testen. Bij het assessment word je getest op verschillende aspecten zoals je persoonlijkheid, cognitieve vaardigheden en fysieke conditie. Voor veel sollicitanten kan het assessment spannend en stressvol zijn. Daarom hebben wij vijf tips voor je als je een assessment voor de politie moet maken.

Bereid jezelf voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je bekend bent met de inhoud van het assessment. Oefen de verschillende testen en probeer jezelf te verbeteren op de gebieden waar je minder sterk in bent. Zorg er daarnaast voor dat je goed uitgerust bent en dat je de dag van het assessment op tijd aanwezig bent.

Blijf kalm en geconcentreerd

Tijdens het assessment kan de stress toenemen. Het is belangrijk om kalm te blijven en jezelf te concentreren op de testen. Vraag eventueel om extra tijd als je behoefte hebt om even tot rust te komen. Door kalm te blijven kun je de testen beter afleggen en presteer je beter.

Wees jezelf

Het is belangrijk om jezelf te zijn tijdens het assessment. Forceer niet om een bepaalde persoonlijkheid te laten zien tijdens de persoonlijkheidstest. Hierdoor kun je in de toekomst tegen onverwachte problemen aanlopen. Wees jezelf en laat zien wie je bent.

Zorg voor een goede fysieke conditie

Een goede fysieke conditie is belangrijk voor het afleggen van het assessment. Sommige testen leggen de nadruk op het inschatten van afstanden of het dragen van zware tassen. Zorg ervoor dat je een goede fysieke conditie hebt om deze testen met succes af te leggen.

Vraag feedback

Na het assessment ontvang je feedback over je prestaties. Deze feedback is vaak waardevol en kan helpen bij het verbeteren van je prestaties in de toekomst. Zorg ervoor dat je deze feedback serieus neemt en probeer er iets van te leren.

Samenvatting

Een goede voorbereiding, kalm blijven, jezelf zijn, zorgen voor een goede fysieke conditie en feedback vragen zijn belangrijke stappen om succesvol het assessment van de politie af te leggen. Door deze vijf tips te volgen ben je beter voorbereid en kun je jouw kansen vergroten om de baan te krijgen. Onthou dat het assessment niet alleen is om te kijken of je geschikt bent voor de job, maar ook om jouw potentieel te meten.

Bron: assessment-training.com/nl