De koopgids voor plafondlampen

Wat zijn plafondlampen?

Met plafondlamp bedoelen we een plafondlamp zonder kabels of ondersteuningssteunen, te installeren op plafonds of zelfs muren; in tegenstelling tot andere lampen voor in huis, kan ze in elke kamer worden gebruikt, vooral in kleine ruimtes, zonder kostbare ruimte in te nemen. De kleine omvang, de ruime keuze, het gemak van assemblage, de kwaliteit van de verlichting, de veelzijdigheid en de lage consumptie maken van de plafondlamp een van de meest populaire oplossingen in vergelijking met de traditionele kroonluchter. Hoewel ideaal erkend door zijn karakteristieke vorm, is het tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende versies, biedt de markt een ruime keuze, niet alleen in termen van afmetingen, maar ook in termen van kleuren, materialen en afwerkingen.

Hoe je de juiste plafondlamp kiest

Het belang van het kiezen van de juiste verlichting voor uw kamers is een fundamentele stap bij het inrichten van jouw huis. Het licht accentueert het meubilair en creëert de sfeer die u wilt overbrengen en weerspiegelt onze persoonlijkheid. Maar de keuze van de plafondlamp alleen aan het esthetische feit koppelen, kan een vergissing blijken te zijn. Het is ook belangrijk om u bij de aankoop te laten leiden door de technische kenmerken van de armatuur, de functionaliteit met betrekking tot de ruimte en de lichtbron. Bij de keuze voor een diffuus licht lamp, zoals het plafond licht, het eerste wat je moet doen is om te kiezen tussen een halogeen of LED- verlichting bron.

De LED-lampen zijn vooral aan te raden voor de doorgangsruimten, zoals de gang of een ingang, omdat ze onmiddellijke verlichting bieden; op de markt zijn er veel oplossingen voor energiebesparing en een laag verbruik. Voor woonkamers zoals de woonkamer of de keuken geeft de halogeen plafondlamp een warmer en constanter licht aan de hele omgeving.

Nadat de lichtbron is gekozen, is de tweede stap het kiezen van de juiste maat voor het type kamer dat moet worden verlicht. Meestal is een plafondlamp met een diameter van 30 cm over het algemeen geschikt voor ruimtes ter grootte van badkamers, kasten en gangen/ gangen; Integendeel, een grote ruimte zoals een woonkamer zal profiteren van een optimale verlichting door te kiezen voor een grote plafondlamp, momenteel erg trendy, of door meer lichtpunten toe te passen die de lijnen van het meubilair volgen.